Autonkäsittelyä Kuraperse-Racingin tapaan
Ruttauspäiväkirja, osa 2.


Jos ihmettelet mistä nimi Kuraperse tulee niin katso kotimainen kulttielokuva Kuutamosonaatti.


Tämänhetkisen kalustolista löydät täältä. .


VUOSI 2007

Taitaapa olla hiljaista. Muutama Maksalaatikko 323 on kertynyt nurkkiin joten ehkäpä syssymällä pidetään Pahnaralli 2007. Kuningaskoppikin saattaa olla syksyllä jopa ajokunnossa jos oikeen hyvä munkki sattuu.


Vuosi 2006

Pöhöttää. Muutama rytöauto jäi vielä nurkkiin ja Pahnaralli 2006 tappoi ne. Projektiksi saatiin kolaroitu Nissan King Cab eli kotoisammin Kuningaskoppi. Tästä 4wd pick-upista aletaan hiljalleen väsäämään off-road autoa.


Vuosi 2005

Hiljaista.. Suoritettiin sentään romujen paalausta syksyllä kun rytöjä alkoi olemaan nurkat täynnä. Pahnaralli 2005 videopätkä on väsätty tästä tapahtumasta. Raina löytyy videosivulta.


Vuosi 2004

Suoritimme pöhinää. Syksyllä sentään ajettiin pahnarallia ja videokin saatiin nettijakoon tarvittavan karanteeniajan jälkeen.


Vuosi 2003

Turha kysellä päivitysten perään, ei jaksa paljoa harrastella romujen kanssa ja jos jotain touhutaan niin kamera on yleensä unohtunu jonnekin huitsintuuttiin just sillon.


KESÄ 2002
Joo uus digikamera on tulossa joten kun jotain tapahtuu niin kuviakin saadaan entistä enemmän. Kesäksi on suunnitteilla joku lyhytelokuvan teko mutta idea on muhimisasteella vasta, katotaan josko se toteutuu niinkuin olisi tarkoitus. Noita videoita kaappailtiin uusiksi parempilaatusina joten märehtikää niitä uutta ryönää odotellessa. Eletään vähän hiljaiseloa kun kaatopaikka meni kiinni eikä oikein tiedä kuinka romuista pääsisi eroon vaivattomasti eli ei hankita uusia autoja tällä hetkellä.

No joo tässä on jotain vanhaa löpinää käänteisessä aikajärjestyksessä.


2.1.2000 Vitun Millennium sanan kuuleminenkin saa mittarit punaiselle mutta onneksi lämpötila kävi senverran miinuksella että päästiin aloittamaan jääratakausi 2000. Urmaan Volvo kärsi polttoaineen syöttöhäiriöistä jotka hävisivät kun tankkiin kaadettiin ainetta pariin otteeseen lisää, mihinkähän se sieltä katoaa?!? Kadetti keitti kuin mummon painekattila termostaatin jumitettua. Smartin Escortissa oli vaihtamisen tunnelmaa kun vaihdekeppi ei tahtonut pysyä paikallaan kirveelläkään. Pitäähän sitä uusissa leluissa olla lastentauteja kauden alussa.

Toukokuussa 2000
TV1 kiinnostui Kuraperse Racingistä ja kävi kuvaamassa pätkiä 2001 kesällä tulevaa sarjaa "Unelma yhdelle" varten. Aluksi toimittaja oli kiinnostunut lähinnä noista putkihäkkyröistämme, "Apinahäkeistä", mutta kun niillä rypemistä oli kuvattu hetki alkoi kuvausryhmästä kuulua kyselyä että onko tuo B-Kadetti vielä ihan oikeasti ajokuntoinen? Ei kai? Mihin te ootte sillä törmänny?... No mihinkähän sillä on törmäilty? Ehkä Marinaan ja tottamooses Kadetti käy ja kukkuu! No sitten tietysti kyseltiin näytösajoa mutta voi hittolainen kun tuosta Marinasta on kytkin rikki eli se ei irrota ollenkaan... Mutta eihän se ajamista estä, vain paikoiltaan lähtö on vaikeaa mutta sehän ei ole ongelma kun Kadetissakin on kunnon puskuri! No pitihän sitä sitten crossata ympäri pihaa kevyessä vesisateessa eli kuraakin oli ilmassa niin ettei välillä meinannut nähdä tuulilasista läpi. Kameramiehen osa ei takuulla ollut mukava kun hänet tuupattiin Marinaan perään eli sinne missä takapenkki oli joskus ollut ja taas mentiin pellit ryskyen. Hyvin ajaminen onnistuu ilman kytkintäkin kun toisella autolla auttaa välillä käännösten teossa sopivasti peräkontista tuupaten. Kedetissa oli vain kiinteä on-board kamera hanskalokeron paikalla.

Kun crossailua oli nauhalla tarpeeksi päätettiin antaa niskalaukaus Marinalle. Tarkoitus oli kokeilla kauanko kone huutaa täysillä paikallaan ennekuin jokin paikka pettää ja kaksi minuuttia oli jo aiemmin testattu aloitteluksi Marinan koneelle joten kiinnosti tietää kuinka pitkään kone laulaa ilman käyttäjän keskeytystä. Kahden minuutin kohdalla öljyä alkoi valumaan jostain, ehkäpä öljyntäyttökorkki/huohotin yhdistelmä lensi hornaan kun kone huohottaa tuossa rääkissä vähintäänkin tarpeeksi. Kolmen minuutin kohdalla alkoi tulla savua tuutin täydeltä niin ettei koko autoa näkynyt hetkeen mutta se meni pian ohi. Neljän minuutin huitteilla konehuoneen täyttivät liekit jotka hulmusivat flektin pyöriessä täysillä. Wow, mikäs sille nyt tuli?? Jaa, konehuoneeseen tuli vaan niin lämmin että bensaletku suli poikki heti pumpun jälkeen ja bensasuihku suuntautui tietysti suoraan pakosarjaan. Pakkohan kone oli sitten sammuttaa että bensantulo saatiin lakkaamaan ja pääsimme sammuttamaan liekit ennekuin hommassa olisi palanut autotallikin.

Seuraavaksi esiin otettiin kaivuri ja katsottiin kuinka sisään Marinan katon voi saada kauhalla painamalla. Hyvin matalallehan se tuntui menevän, samoin kuin peräkontti ja kaikki muutkin osat... Ja eikus paska traktorin lavalle odottamaan kaatopaikkakeikkaa. Seuraavana päivänä pistettiin vielä kolme autoa lätyiksi kaivurin avustuksella: KE-10 Spoileri-Corolla, Mitsu Lancer ja Tercelin jämät. Johan oli kaatopaikkakuorma täynnä. Videopätkiä tästä kaivinkoneen väärinkäytöstä löytyy tuolta videosivulta.

Ja se TV-sarja tulee siis 2001 kesällä, eka osa 16.7 klo 20.00 ja TV1. Meidän räpellykset ovat heti ekassa osassa.

Lokakuu 2000
Freelance-toimittajat Kai ja Petri kyselivät josko voitaisiin tehdä juttua romurallista. No mikä ettei! Eikun haku päälle ja hetihän sitä kaksi romuautoa löytyi, Lancer joka oli seissyt reilun vuoden ja Talouspotti josta taka-akseli oli revennyt irti toiselta puolelta. No todettiin sitten että traileria tässä tarvitaan ja Hiacenraato päätettiin ottaa vetoautoksi. Eihän sillä päästy kuin 4 kilometriä ja johan alkoi kytkin luistaa... Lupaava alku reissulle siis. Ja eikun traileri perään ja saatiin todeta että ei tule onnistumaan, tyhjäkin traileri painaa liikaa. No sitten vaan Mega-Pöhön Hiluxia lainaamaan. Pöhö jutusteli ettei Hiluxia ole katsastettu. So what? Ei vaikuta ohjaukseen (jossa oli kyllä väljää 1/4 kierros) joten eikun menoksi. Päästiin huimat 400 metriä ennekuin pakoputki katkesi ja päästi ilmoille dieselin upeat murinat joten loppumatkalla nauru maittoi kun ihmiset seisoivat tumput suorana tienposkessa ja toljottivat mekastavaa lavalahnaa.
Pääsimme Lancerin luo ja aloitimme taistelun joka tuotti lopulta tulosta, tunti meni ennekuin Lanceri kävi edes jotenkin ja saatiinhan se sitten ajamalla trailerille ja pääsimme paluumatkalle. Ajoimme Talouspotin luo ja pudotimme Lancerin lavalta koska tästä pääsi jo mukavasti ajamaan kotiin ilman suurempaa ratsian vaaraa ja nyt piti saada Talbotti lavalle koska se ei revenneen taka-akselin kiinnityksensä kanssa ollut ihan ajokuntoinen, lähinnä siksi että oikea takarengas ei pyörinyt eteenpäin ajettaessa, peruuttaessa se kyllä pyöri?! No se piti sitten peruuttaa kärryyn ja sitten vaan menoksi. Kotona sitten kävi niinkuin arveltiin eli Talbotti ei tullut vapaaehtoisesti alas kärrystä lukkiutuvan takapyöränsä kanssa mutta lämä tiskiin ja kytkin alas niin kyllä auto aina alaspäin liikkuu. Käsijarrukahva ei oikein liikkunut normaalisti joten päätettiin vetää kässärivaijeri poikki josko se auttaisi pyörän lukkiutumisvaivaan ja auttoihan se ja päästiin koeajamaan ostostamme. Hienosti kulki melkein puoli kilometriä, sitten tuntui nykäisy ja perä tuntui siirtyvän hiukan sivulle samalla kun äänistä päätellen rengas alkoi hinkkaamaan jonnekin. No silloin on vain yksi asia tehtävissä: Pientä silmään ja kaasu pohjaan! Päästiinhän sitä pihaan asti vikoja tutkimaan ja oli siinä naurussa pitelemistä: Koko perkeleen taka-akseli oli revennyt irti kun kässärivaijeri ei enää pidellyt sitä... Nyt enää pakoputki piti akselia paikoillan joten se piti hitsata poropeukalopatentilla kiinni pohjaan, arvatkaa tuliko suoraan ja muutenkin kohdalleen... Lopuksi pikähätävauhdilla purkamaan lamppuja ym. rikkoutuvaa tavaraa pois ja puskuria tekemään Lanceriin ja valmista tuli, taistelu sai alkaa seuraavana päivänä.

Siinä sitten vedettiin pari tuntia putki ja lohko punaisena ympäriämpäri kuraista takapihaa kunnes Mitsu tuli tiensä päähän. Voi hitto että vanhojen etuvetojapsien pellit on aika heikkoa tekoa, eipä tee mieli ajaa kolaria näillä pökäleillä! Ja rengasvalmistajat voisivat hiukan vahvistaa renkaiden kylkiä kun puolet huoltoajasta menee renkaiden vaihtoon kun joku gummi on jatkuvasti lutussa hidastaen matkantekoa. Täytynee siirtyä ajamaan pelkillä vanteilla, perkele. Helmikuun 2001 Slitz lehdessä on sitten tämä artikkeli ja muutamia kuvia turnauksesta. Pari kuvaa löytyy myös Kuva-albumi 8 sivulta. ja useita videopätkiä tuolta videosivulta.

16.7.2001
Meidän kohellukset sitten tulivat ulos töllöstä niinkuin pitikin ja johan oli pläjäys, jessöör! Jakso päättyi osuvasti Marinan räjähdykseen : ) No ei se täysillä kierroksilla huutaneen Marinan konehuoneen liekehtiminenkään huono pätkä ollut. Ohjelman kotisivu on täällä. Jonkinverran tuli palautetta siitä kun herjasimme ranskalaisia autoja mutta ei kai se meidän vika ole että siellä tehdään niin kummallisia härveleitä?

10/2001
Kyllä on suomalaiset autoilija melkoisia pumpuliperseitä! Koitettiin myydä juuri katsastettua (eurokilvet!) Volvo 142 huorapirssiä pari kuukautta, toosa oli täydessä ajokunnossa, ei kukkinu kun oli juuri maalattu ja olis lähteny 700mk:lla mutta ei perkele kelpaa!!! Ihme että löyty lopulta ostaja ettei tarvinu romuttaa leimattua pirssiä. Toisaalta ei ole koskaan kelvannut kenellekään ne autot joita on ilmaiseksi yritetty lahjoittaa!

Ikuisuusromutoosa B-Kadetti vietiin kaatikselle. Kuvattiin Osama bin Laden elokuva, taatusti suomen paskimmin tehty raina. Ensi-ilta tällä sivulla 2002.

12/2001
Slitz-romutuksessa rydötty Talpotti piti hoitaa kaatikselle kun perkeleen EU-määräysten tulon takia meidän pikku-kaatis suljettiin ja nyt paskat kuskataan 100km päähän tampereelle, järkevää...
No enivei oli toiseks viimeinen päivä kun kaatis oli auki kun alettiin aamulla kattelemaan Pottia esiin lumen alta, pakkasta oli 23 astetta ja muutenkin mukavan rapea keli. Potissahan ei ollut kaikkia ovia ja ainoa lasi oli tuulilasi. Naru Pottiin kiinni ja toinen pää MEGA-PÖHÖN pönttö-Mersuun ja eikun vetoja. Päästiin jopa 20 metriä ennenkun todettiin että ei onnaa, pakko vaihtaa vähän paremmin ilmaa pitävät renkaat eteen. Yritettiin vuotavilla rievuilla kun kukaan ei halunnut alkaa vaihtamaan enää mitään v*tun renkaita. No äkkiäkös ne vaihdettiin siinä keskellä tietä ja päästiin jatkamaan.

Tuulilasi oli aivan umpijäässä ja raappa ei meinannut siihen purra, ei sitten millään mutta mennään sitten puolisokeana. No yllätys että jarrut oli paskana ja kytkinkään ei toiminu että olis saanu pykälää sisään jos olis tarvis jarruttaa. Kässärin vaijerithan oli tietty poikki.. Jaahas, nythän tämä alkoi tuntumaan mielenkiintoiselta reissulta, onneksi matkaa on vaan 15km.

Heti 2 km lähdöstä lasi veti niin huuruun että piti alkaa raappaamaan mutta liian myöhään, ei sitä tien reunaa nähnyt kunnolla ja potti hyppäsi ohan puolelle mutta MEGA-PÖHÖ huomasi missä mennään ja survaisi mersussa pedaalin pohjaan ja kyllä se potti nousi takaisin tielle samalla vauhdilla, ihme kyllä. Ojaan juuttuminen olis pänniny sillä oli jo kiire kun kaatis meni kolmelta kiinni ja kello oli jo 2 eli kiirus olis tullu. No enivei matka jatku samaan tahtiin eli ei kovin vauhdikkaasti sillä pottia ei voinu hinata ihan miljoonaa kun toisen takarenkaat virkaa hoiti pelkkä vanne joka osaltaan aiheutti tiettyä epävakautta ajttavuuteen, 50km/h tuntui jo kamikaze-vauhdilta kun ei nähnyt kunnolla eteensäkään.. Arvatkaas millainen ääni autoon kuului kun pelkkä vanne kirskuttaa 23 asteen pakkasessa lunta vasten tai kun se osuu paljaaseen asfalttiin ja toinen takarengas kihnuttaa lokasuojaa vasten ja haisee palaneelle kumille oikean etujarrun säestäessä hajujen sinfoniaa käryämällä mukavasti. Ja tietysti kaikenlaista kolinaa kuuluu joka nurkasta puhumattakaan siitä että pohja kolisee tiehen jatkuvasti koskapa koko auton nitkahti romurallissa taka-akselin etupuolelta niin että maavaraa jäi ehkä sentin verran.
Eli sellasta hubia tällä kertaa.