Autonkäsittelyä Kuraperse-Racingin tapaan
Ruttauspäiväkirja

Jos ihmettelet mistä nimi Kuraperse tulee niin katso kotimainen kulttielokuva Kuutamosonaatti.


Tämänhetkisen kalustolista löydät täältä. .

HUOM! Jos luet tätä juttua ensimmäistä kertaa niin kannattanee aloittaa sivun lopusta, siellä ovat vanhimmat jutut.


Syksy -99 PÖHÖPÖHÖ! Pöhöttää niin miehekkäästi ettei jaksa korjailla romuja jatkuvasti eikä työt ja muut harrastukset jätä aikaakaan moiseen. Eikä B Kadetin kanssa kannata juuri romurallia ajaa, se on niin pökkö ettei se menee enempää kasaan vaikka kuinka puskee kylkeen. Marinan voisi kyllä hiljalleen ajaa loppuun, samoin kuin spoileri-Corollan. Mutta jos jollekulle kelpaa niin Marina ja Corolla LAHJOITETAAN ENSIKSI EHTIVÄLLE MUTTA EI PERKELE TUNNU KELPAAVAN KENELLEKÄÄN!! Pitäisi olla kullatut astinlaudat ja plyyshiverhoiltu peräkontti ennenkuin ketään kiinnostaa. Pitänee kohta pistää tonni hintapyynniksi niin joku voisi kiinnostuakin? No Marina sitten paalattiin TV ykkösen ikuistaessa teloituksen.


Elokuu -99 Mitsubishiä piti hiukan kolhia ennenkuin sen purkaa osiksi. Spoileri-Corollan uusi kone ei oikein tuntunut toimivan vaikka sitä kuinka säädettiin. Niinpä oli selvää että nämä kaksi saivat ottaa mittaa toisistaan pellinruttauksen merkeissä. Mitsusta lähti puskurit, maski yms. tarpeettomat hilut heti kättelyssä ja Corollan peräkontti painui sisään aika miehekkäästi heti ekasta osumasta.

1.2 litraisen C-Kadetin taka-akseli ei tunnu kestävän 2 litraisen koneen tehoja, ainakaan kun akselissa on "Kempin lukko" eli kun sänkipellolla vedettiin kolmosella hanat auki sladissa niin toinen vetoakseli sanoi snack, cracle ja pop. Kadetista tuli ihan huvittava värkki: moottori on kokonaan etuakselin takapuolella jotta painopiste olisi taaempana. Voitte arvata kuinka pitkälle kone tulee ohjaamon puolelle ja kuinka muhkea kardaanitunnelista tuli. Kuskille on kuppipenkki ja 7-piste vyöt eli vakiovöiden lisäksi raaempaan ajoon on nelipistevyöt. Repsikalle on Marinan vanha penkki takaistuimen paikalla ja kaksipistevyö.


18.4.-99 Ilta-Sanomat sponsoroi meille Toyota Tercelin tuhottavaksi ja siinä ei kauaa nokka tuhissut, neljä tuntia tehokasta peliaikaa josta reilu puolet kului korjailuun ja Terceli oli selvää tavaraa. Tsiisus mutta ilmassa oli kyläjuhlan tuntua ja palaneen öljyn katkua sekä renkaanriekaleita! Tämänjälkeen nurkassa olikin kasa Tercelin riekaleita odottamassa poiskuljetusta.


20.2.-99 MEGA-PÖHÖ tuli 4wd Hi-Luxin ja trailerin kanssa hakemaan Corollaansa. Hituluksin runko oli jo pitkään osoittanut katkeamisen merkkejä ruosteen raiskattua palkit. Trailerin paino perässä ja röykkyinen tie teki tehtävänsä ja toijjota oli vähällä katketa. Lavan perästä kun heilutti hiukan kädellä niin koko auto nitkui todella uhkaavasti. Pöhöpöhö, poropeukalo- hitsausta kehiin sen verran että pääsee taas liikenteeseen. Corollakin lähti käymään kolmella pytyllä ja sitä työnnettiin ja hinattiin kinoksessa hetken aikaa ennenkuin se saatiin tielle. Trailerissa ei ollut ajoramppeja lainkaan joten pari kakkosnelosta sai toimittaa rampin virkaa. Muutama epäonnistunut yritys vahvisti asian, pakko ne kerpeleen lankut on naulata kiinni toisiinsa ja kärryyn, muuten ne karkasivat aina alta. No nythän homma jo sujui eli Corollan keula nousi trailerille mutta takapyörä sutaisi lankut pois alta joten takapää piti sitten nostaa käsin kärrylle. Samalla keikalla MEGA-PÖHÖ myi pois Kadetin jonka oli ostanut juuri viikko sitten kun tarvi peräkontin lukon omaan kapiinsa. Niin kerrankos sitä nyt ostaa koko auton jos yhden lukon tarvii... No se äijä joka osti Kadetin valitteli hiukan hintaa, että kun tässä on ruostettakin niin se 150mk on vähän liikaa. ***tu mikä äijä! No se sitten kuitenkin lähti kadetilla liikenteeseen, jätti kuitenkin maksamatta... ja seuraavana päivänä kehtasi perua kaupan kun ei kapi kuulemma ollu hintansa väärti! MEGA-PÖHÖ lähti sitten hinautumaan Hiluxilla kotiin päin. Kun Corolla piti pudottaa alas trailerilta ilman mitään ramppeja niin sekään ei ihan ongelmitta sujunut mutta kyllähän se alas tulee kun vaan kiskaisee kärryn pois alta. Kaiken huipuksi Hiluxista loppui löpö niin että se paska hinautui juuri ja juuri omin avuin huoltikselle mutta eihän PÖHÖLLÄ mitään rahaa ollut mukana kun ei Kadetistakaan herunut pesoja. No eikun soittamaan että tuokaa rahaa...


13.12. -98 Jäärata aurattiin, aura-Datsuni keitti vain kaksi kertaa. Marinan keulaan tehtiin tukeva karjapuskuri. MEGA-PÖHÖ teki lukkoperän Corollaansa ja vaihtoi koneeseen Original Biltema öljyt ja suodattimen. Tämän jälkeen Corollan kone ei kestänytkään kuin kymmenkunta kierrosta radalla ennenkuin kone alkoi kolkuttamaan ja kohta kiertokanki tulikin jo lohkon läpi laturin kohdalta kääntäen laturin sivuun. Tuulettajan remmi tietysti poistui paikaltaan ja kun kone vielä pyöri kolmellakin pytyllä, tosin hirveästi savuten ja kolisten, ajettiin sillä kunnes kone vielä keitti oikein miehekkäästi. Ei tainnut Bilteman öljyt olla Race- käyttöön tehtyjä!?


28.11. -98 Jääkauden avajaiset. Datsunilla saarta ympäri niin maan perusteellisesti. Samana päivänä nostettiin kaverin moottorikelkka avannosta. Uutta rytöä nurkissa: Taas yksi Marina ja MEGA-PÖHÖ toi oman ison Corollansa haisemaan meidän nurkkiin aikomuksenaan haastaa Marina jäällä. Maxwell Smart ajoi Kadetinsa paskaksi kun rengas puhkesi metsäautotiellä juuri sopivassa mutkassa ja Raketti syöksyi ulkokurvin puolelle metsään ja siellä oli tietysti melkoinen kivi. Raketti meni kokonaan kiven yli, syyläri tuhoutui flektin lävistettyä sen, flektistä lähti pari siipeä, kampiakselin hihnapyörä meni paskaksi, kallistuksenvakaaja vääntyi mutkalle ja pohja nousi repsikan puolelta koko matkalta n. 15cm ylemmäs ja kori nitkahti sen verran että kardaanitunneliin tuli vekit molempiin kylkiin vaihdekepin kohdalle. Kadetti tuntuu nitkahtavan tästä kohdasta helposti. Illalla Eesau kävi katsomassa ojaanajojälkiä ja päästi liikenteessä olevan Sunnynsä seuraavasta mutkasta ulos. Puskuri, umpio yms. kivaa tuhoutui. AVK:ltahan niitä saa lisää. Datsun 120AF-II sai keulaansa lumiauran ja Marinaan tehtiin lukkoperä.


KESÄTAUKO päivityksessä, ei ajamisessa. Ei vain jää aikaa sivujen näpertelyyn. Touko-kesäkuun vaihteessa sedan-Mossesta otettiin katto pois kun teki mieli avoautoa. Kadetin laatikosta tuhoutui pakki joten vaihdoimme siihen toisen kaatopaikalta haetun laatikon. Vanhalla laatikolla harrastettiin moukarinheittoa kunnes vaihdekeppi katkesi, sitten laatikkoa hinattiin narunjatkona Kadetilla pitkin mäkiä. Marinan takajousien kiinnityspisteet olivat muuttaneet sijaintiaan radikaalisti joten niille tehtiin poropeukalo-patentilla uudet kiinnikkeet jottei maavara olisi laskenut aivan olemattomaksi. Akseli taisi tulla hiukan vinoon, oikea takanakki lyö jatkuvasti tyhjää ja auto juuttuu kiinni lähes tasamaallekin... Vanha Tunturi Sport - mopo kohtasi loppunsa jäätyään n. 20 kertaa Marinan alle. Kadetin takarenkaat on käännetty väärin päin jotta raideleveys kasvoi. Kattoputki-Marina myytiin Umpimähkään, sikäläinen autokerho järjesti syyskauden päättäjäiset joissa Marinassa ollut Datsunin kone oli kunniapaikalla, kone huudatettiin täysillä paskaksi ja koneen kestoajasta sai lyödä vetoa. Muistaakseni kone kesti n. 3 minuuttia kunnes lohkon kylkeen ilmeistyi kumma reikä...


12.4. -98 Kadetti sai kunnolla siipeensä kun menimme Marinan kanssa kilpaa peltoa pitkin rantaan. Pellon reunassa päästin täysillä ojan yli ja tarkoituksena oli koukata sopivasti rantatielle mutta koukkaus epäonnistuikin koska mutka oli silkkaa jäätä. No sinneppähän mentiin, suoraan kivikkoon ja vielä alamäessä joten jarruttelu oli turhaa. Osuin sentään ison kiven ja koivun väliin jossa oli vain pienempiä kiviä jotka sitten hirmuisen mäjäyksen saattelemana vetivät oikean tukivarren kunnolla taaksepäin. Korikin nitkahti sen verran että iso vekki ilmestyi kardaanitunnelin kylkeen vaihdekepin viereen. Formulingin pikkuratti (ainoa myyntikelpoinen osa koko romussa!) vääntyi mutkalle kun otin siitä tukea auton tehdessä äkkipysähdyksen. Valmetin perässä sattui olemaan kuormaaja joten otin sillä kinni peräkontista ja nostin Opelin takaisin tielle. Ohjaus ei oikein toiminut koska raidetanko otti kiinni runkoon ja rengas painui lokasuojaan kiinni niin ettei se tahtonut pyöriä. Kovan työn jälkeen romu saatiin kuitenkin kotiin ja sitten otettiin vanha tuttu hinausketju käyttöön. Toinen pää alatukivarteen ja toinen Marinan takajouseen ja rock`n roll. Oikenipa ihan hyvin, ohjaus tosin jäi melko jäykäksi eli hammastanko taisi saada hiukan kipeää mutta eikun lisää gasoa tankkiin ja jäälle kolaroimaan.


27.3 - 11.4 -98 Sekalaista pelleilyä ilman tarkempaa dokumentointia. Kadetin kesä-ketjurengas ei kestänt kuin hetken ennenkuin puhkesi vauhdikkaassa penkkaan ajossa Marinan avustettua vielä hiukan. Teimme uuden viskotinrenkaan jossa oli vain yksi ketjulenkki ja tämäkin rengas kypsyi nopeasti mutta ajamista ei lopetettu siihen vaan siitä kunnon kidutus vasta alkoikin! Kadetti tärisi melko pirullisesti kun rengas vatkasi miten sattui, kolmonen pesään ja hana auki jäällä ja tärinä oli sanoin kuvaamaton. Tietysti kumi meni aivan riekaleiksi ja hyppäsi pois vanteelta mutta ketjulenkki esti sen lopullisen poistumisen paikaltaan. Hauskan näköistä kun kumi repsotti kokonaan lokasuojan ulkopuolella ja pyöri epämääräisesti vanteen mukana. Kun yritimme kuvata tätä pelleilyä kieltäytyi videokamera toimimasta. Ehkä Pösilösuodatin kytkeytyi päälle vihdoinkin?
Kadetin oikea sivulasi pommpasi pois paikoiltaan, Marinan ovet alkavat olla historiaa. Reilu parin kilometrin kolarointimaratooni joka suoritettiin peruuttaen imi loputkin mehut Kadetin laatikosta, pakki ei pysy enää lainkaan päällä ja väkisin pitämällä pystyy hiukan peruuttamaan mutta meteli on suorastaan helvetillinen, ilmeisesti joku laakeri on tuhoutunut täydellisesti. Jotain hyvääkin, Kadetin laturi toimii taas : )


22.3. -98 Yleistä kolarointia, valokuvien ottoa ja videokuvausta. Marinan molemmat etuovet "kuoriutuivat" eli ulommaiset pellit irtosivat. Kadetin takarengas puhkesi, tilalle laitettiin Fiiatin kesärengas jonka ympäri vedettiin kolme ketjulenkkiä = "viskotinketjurengas". Kurakossa sudittaessa tulee komeat paskasuihkut renkaasta. Kadetin repsikanpuoleinen ovi jouduttiin sitomaan kiinni turvavyöllä ja peräkontin kansi irrotettiin jonka jälkeen kontin oikea takakulma painui aivan sisään, mihin lie osunut ; ) Marinan takaovi vääntyi banaaniksi ja lasi hajosi kun auki lärpättänyt ovi maistoi Kadetin kylkeä. Marinan keulavahvikkeista irtosi pari rautaa, Kadetin keulaa taasen vahvistettiin parilla raudalla jottei keula painuisi kokonaan sisään.


16.3. -98 Kadetti suistui hyppyrin jälkeen kivikkoon ja iso kivi osui etupalkkiin suoraan syylärin kohdalle joten höyryn määrä senkuin lisääntyi. Kadetin oikea alatukivarsi vääntyi samassa rytäkässä vetäen pyöränkulmat mukavasti poskelleen. Yleisen kolaroinnin päätteeksi otimme hinausketjun käyttöön ja kiskoimme Marinasta peräkontin kannen ja takapuskurin irti. Sen jälkeen Kadetti keittikin jo todella iloisesti.


15.3. -98 Pimeäruttausta. Kadetin ainoa hehkulamppu sojotti 45 asteen kulmasa taivaalle joten eteensä ei juurikaan nähnyt mutta eihän se ajamista estä. Etupuskuri ja maski putosivat kun torppasin Marinan perään. Marinan laturi alkoi hehkumaan punaisena ja haisi tosi pahalle joten sen peli oli selvä. Piuhat poikki tongeilla, eipähän yritä enää ladata.


8.3. -98 Ossi tuli kyläilemään joten tietysti päätimme näyttää kuinka Kadetti kulkee... ja eikun suoraan puuhun. Jäisissä mutkissa kannattaisi siis käyttää eturenkaina hiukan parempia kumeja kuin nykyiset, toinen on nahkakalju kesäkumi ja toinen ikäloppu talvikumi. Syyläri otti hiukan nokkiinsa ja vuoteli hiukan jostain, konepellin avaamiseen tarvitaan rautalapio tms ja nythän tämä vasta ruma onkin, todellinen mulkkunokka. Ajankuluksi otimme pari valokuvaa joissa Kadetin peräkontti liekehtii bensan voimalla.


5.3. -98 Taas pelti naukui Urmaksen pikku-Corollassa kun Corolla lipesi jäisessä mutkassa hiukan liian pitkälle penkkaan ja lokasuoja osui pieneen kuuseen. Ei haittaa ajoa, mutta on melko kaunis.


24.2. -98 (sh)it happens. Urmaksen tullessa kotiinpäin sattui paskempi säkä, jyrkässä mutkassa vastaan tulleen Seatin katolla ollut jäinen lumipaakku irtosi ja lensi suoraan pikku-Corollan tuulilasiin hajoittaen lasin tuhannen päreiksi. Onneksi oli varalasi heti saamaksilla. Seattikuskin on syytä pysytellä poissa näkyvistä tai voi sattua ikävästi...


22.2. -98 Laskiaisruttaus. Marina suostui pitkästä aikaa käynnistymään ja sai karvaasti katua sitä koskapa Kadettikin oli vauhdissa. Ja pelti soi... Varaosa- Mossekin suostui käynnistymään ensimmäisen kerran ja kävi todella nätisti, kone taitaa olla ihan ehta : )


13.2. -98 Urmas osti uutta kuljetuskalustoa, Toyota Corolla DX farmari, samanlainen oli Kuutamosonaatissa TV-luvan tarkastajalla. Ruosteen raiskaama Mc Finlandin heppujen käytössä ollut 3- ovinen farkku. Leimalle ruostekorjausten jälkeen. Ja ruostetta on muuten vähintäänkin riittävästi.


12.2. -98 Mikkelplast toi lumiauralla varustetun 1.6 pikku- Corollansa jäälle. Rata saatiin lähes valmiiksi ennenkuin aura osui liian isoon kinokseen ja kiinnityksen hiukan hajosivat. Huomenna uudet osat kiinni ja rata kuntoon.


28.1. -98 Spoileri- Corollan kone myytiin, kun siitä sai niin hyvän hinnan ja MEGA-PÖHÖ tarvi välttämättä pannun Timangiinsa.


25.1. -98 Uutta rautaa pihaan, sedan mallin Mosse, hinta: kaljakori. Kunto: Kori huippuhyvä, sisustus muutoin sikahyvä mutta repsikan penkki puuttuu. Varaosia lavapiruun. Ostan punaisen ja ehjän repsikan penkin Mosseen!


17.1. -98 Corolla vs. Corolla kisailua tiellä ja maastossa. Urmaan Spoileri-Corollasta irtosi yksi nelilinkin tukivarsista joka pahoinpideltiin takaisin paikalleen. Seuraavaksi spoileripirun perämurikka alkoi piiputtamaan ja se veti välillä lähes jumiin. Pari päivää lepäiltyään se suostui taas pyörimään.


11.1. -98 Taas uutta saastaa nurkkiin, tälläkertaa avolava- Mosse joka kunnostetaan tieliikenteeseen.


5.1. -98 Urmas sai Corollaansa kunnon piikkirenkaat taakse ja kun edessä oli loppuunajetut talvirenkaat tuli Corollasta hiukan puskeva. Tämä kostautui siten että Corollan keula osui kiveen ja syyläri liikahti taaksepäin jolloin alavesiletkussa olevassa liitoksessa oleva klemmari alkoi ottamaan kiinni laturin hihnapyörään iloisesti kipinää iskien. Korjaus: ketju kiinni Corollan keulaan, toinen pää Kadetin taka-akselin ympärille ja vauhtia... Oikenihan se lopulta joskin etupalkki hiukan repesi mutta mitä pienistä.
Tämän jälkeen juutuin Kadetilla kiinni epäonnistuneen käsijarrukäännöksen vuoksi. No eikun pakki päälle ja työntämään ja lähtihän se. No tuli tehtyä pieni virhearviointi että Kadetti pysähtyisi takana olevaan lumipenkkaan tai sammuisi muuten vaan. Mutta kun tyhjäkäynti sattui unohtumaan kaasarin asennuksen yhteydessä hiukan isolle ja Kadetin takana oli tasaista ruohokenttää ja alamäkeä sekä lunta vain reilu 15 cm ja sekin märkää suojalunta ei Kadetti sitten hyytynytkään siihen vaan paineli pakilla parikymmentä metriä hangessa pysähtyen vasta pellon laidassa olleeseen kantoon. Armotonta suditusta viitisen minuuttia ja lähtihän se pois ihan ajamalla.


4.1. -98 Kadetti lähti toimimaan kunnolla kaasarin vaihdon jälkeen. Ottaa tosi hyvin kierroksia ja muutenkin toimii iloisesti, paitsi takajarrut jotka lopettivat toimintansa kivikkorallia ajettaessa eli ilmeisesti kivi katkaisi jarruputken. No, jarrut ovat naisia varten, lisää hanaa! Kolaroinnin kohokohta oli se kun Marinan takapuskurin pää livahti Kadetin takavalon läpi peräkonttiin ja juuttui sinne kiinni. Tarvittiin työntöapua autojen erotukseksi. Kadetti sai myös uuden lempinimen pienen kolaroinnin jälkeen: MULKKUNOKKA- KADETTI! On meinaan sen verran ruma keula kun puskuri lerpattaa, toinen umpio puuttuu kokonaan ja toinen osoittaa maahan ja lisävaloistakin on jäljellä vain lommoiset pohjat. Mutta kuskinpuolen ovi suostuu taas aukeamaan ulkopuoleltakin. Marinassa on uusi lämppärin kenno, Ooppelin lämppäri on edelleen jumissa.


26.12. -97 Lumentulon jälkeen ajelut ovat jääneet vähiin ja Marinakaan ei ole suostunut käymään sen jälkeen kun siinä testattiin bensankorviketta eli tärpättiä. No ei tämä mitään mutta kun tärpätin seassa oli jonkin verran maalia... Kaasari otti hiukan nokkiinsa tästä kokeilusta ja vaatii vielä lisäpuhdistusta. Tänään haimme taas uuden kuluvälineen, KE-11 koppaisen wanhan Corollan johon joku näppärä veikko on väsännyt taka-akselille lukon ja hienon (!?) nelilinkkituennan. Kaadon yhteydessä hajonnut tuulilasi on korvattu 96- saabin lasilla joka on alkuperäistä pienempi (kaunis patentti...) ja takalasin tilalle on väännetty pellistä tautisen iso ja ruma spoileri. Kauniin näyn kruunaa musta mattapinta johon on väännetty liekkikuviot jotka tosin ovat hiukan rapisseet pois. Maavaraa tässä värkissä on kadehdittavan paljon koska etujousitusta on hiukan nostettu. Tänään ajoimme ensimmäisen koeajolenkin jäällä.


30.11. -97 Aamulla harrastettiin pientä kolarointia joka päättyi siihen että Marina & Kadett juuttuivat kiinni rantalepikköön ja Valmetille tuli taas töitä.

Koskapa autojen määrä väheni juuri kahdella haimme tänään kaksi lisää. Kyseessä oli Luumu-duo eli Opel Kadett C ja Datsun 100A, molemmat luumunvärisiä. Satiaisen kohtalosta ei ole vielä tietoa, ehkä se palaa vielä tieliikenteeseen tai sitten se saa kokea tylyn kohtalon Marinan runtelemana. Kadetin kohdalla suunnitelmat ovat selvät: sen keulalle nostetaan Opelin 6- sylinterinen kone. Koneeseen tulee kireämpi nokka ja triplakaasarit. Sisälle tullee kaksi kuppipenkkiä ja turvakaaret. Kumi tai päreet palavat.


22.11. -97 Lämpimät ilmat ovat estäneet rytöautoilla ajelun tehokkaasti, maasto on yksinkertaisesti liian pehmeää. Tänään veimme lopultakin ex-Marinan romun kaatopaikalle. Rest in peace, tai pitäisikö sanoa rest in pieces... Samassa kuormassa kaatopaikalle meni myös Mazda viidessä osassa.


4.11. -97 Iltapimeässä iski taas pellinruttaamishalu. Ja eikun kolaroimaan. Pelleilyä haittasi taas autojen huono valotilanne: Ooppelissa toinen ajovalo toiminnassa, senkin hehkupolttimon tuottama keltainen valokeila osoittaa vasempaan ojaan ja Marinan katolla olevat kaksi täystuhon kärsinyttä valoa valaisevat lähinnä konepellin, tämä on kyllä kätevää remonttia tehdessä.
Ooppelin etulokarit alkavat jo olla melko huonossa kunnossa, mutta kyllä niitä vielä saa hiukan rutattua. Marinassa kaikki neljä ovea temppuilee, joko niitä ei saa auki tarpeen vaatiessa tai sitten ne lärpättävät auki ajaessa ja sekös on koomisen näköistä. Repsikan puolen etuoven lasi hajosikin kun ovea yritettiin sulkea Kadetin keulalla. Marinan peräkontin vasen kylki alkaa jo olla melko sisässä, pitänee välillä kolhia toistakin kylkeä. Lämmityslaitteen kenno vuotaa yhä vain enemmän. Opelixin lämppärin moottori on taas jumissa.3.11. -97 Surun päivä, kutoskone- Datsun myytiin pois : (
Ja ihme kyllä, täysin ajokunnossa. Eikä edes tarvinut maksaa sen poisraahaamisesta, päin vastoin, siitä maksettiin hiukan rahaakin, aika hyvin jopa kun ottaa huomioon että sekä kori että kaksilitrainen kutosmoottori olivat kotoisin kaatopaikalta.


2.11. -97 Ooppelista rikottiin kuskinpuolen umpiosta lasi koska se olisi joka tapauksessa hajonnut ja lasinpaloja olisi levinnyt ties mihin niinkuin kävi aiemmin oikeanpuoleiselle umpiolle. Opelixin molemmat etulokasuojat vääntyivät enemmän tai vähemmän mutkalle toisen osuttua useaan otteeseen Marinadiin ja toinen ruttaantui kiveä vasten Marinan avustaessa työntämällä. Lokarit pikaoikaistiin käsin niin että pyörät pääsivät taas vapaasti pyörimään. Marinan takapuskuri pysyy yhä tiukasti kiinni toisesta päästään, mutta toinen pää alkoi raahautumaan maata pitkin iloisen kilinän säestyksellä. Obelin kaasari temppuilee yhä ja konepellin läpi sojottavasta pakoputkesta iskee välillä tulta ja sekös jaksaa naurattaa joka kerta. Marinan lämmityslaitteen kenno alkoi vuotamaan ja suitsutti sisälle runsaasti höyryä. Ilman tätäkin yksityiskohtaa ratin takana istui höyrypää mutta tämänjälkeen nimitystä voi käyttää sananmukaisesti. Lämppäristä vielä sen verran että koska alkuperäinen Marinan lämppäri on ties missä niin käytössä on Omavalmiste- lämppäri joka koostuu vanerikoteloon sijoitetusta Fiiatin puhaltimesta ja sen kylkeen pultatusta Mazdan kennosta. Vanerilootasta ilma menee tuulilasille muoviputkea pitkin. Ja puhallinhan EI pidä ääntä...

Illalla oli aivan pakko ottaa vielä uusintaerät reilun kylkikolaroinnin merkeissä. Tuhoista mainittakoon opelixin hajonnut repsikanpuolen ovenlasi ja toimintakelvottomaksi kolhiintunut kuskinpuolen ovenkahva. Sisäpuolelta oven saa vielä auki : )
Marinan repsottava takapuskuri iskee kivasti kipinöitä laahatessaan tietämyöten iltahämärissä.


31.10. -97 Pari päivää ajamatta kostautuu usein liiankin innokkaana koheltamisena. Päivän vauriot: innokkaan kylkikolaroinnin seurauksena Ooppelin oikea kylki muistuttaa perunapeltoa ja Marinasta hajosi alkuperäinen löpösäiliö ja se alkoi valuttamaan tielle tankin pohjalle jääneitä dieselin jämiä. Saman kolaroinnin vuoksi kuskin ovi ei enää auennut ilman väkivaltaa ja liiallisen väkivallan seurauksena ovesta hajosi lukomekanismi ja ikkuna. Sitten Marinaadi tietysti juuttui pehmeään maastoon kinni ja irroitusvaiheessa Valmetin eturengas liippasi "vahingossa" takapuskurin mutkalle. Samaisissa irrotuspuuhissa kanto tuli kadetin kynnyskotelosta läpi aina jalkatilaan asti.


Sanastoa:

Moukari = Mosse

Kattoputki-Marina = Marina jonka pakoputki on vedetty konepellin läpi katolle.

Spoileripiru = Teron ke-11 Corolla jossa on sairaan ruma ja iso pellistä väännetty spoileri takalasin tilalla.

Lahna-toosa = vanha mersu tms. iso luuska, lotja

Kusinen paska, marinaadi = Marina

Kapi = Kadett

Pallero = pikku-Corolla

Satiainen, satikka = Datsun 100A

Saasta, rytö, toosa, anuksenkatkuinen paska = romuautot yleisesti

Marinoida = kolaroida Marinalla

Nenäkeppi = nokka-akseli

Nelipistevyöt = Muumi- henkselit

Hyvät jarrut = toinen takarengas menee lukkoon peilijäällä

Viskotinketjut = lehmänketjulenkit renkaan ympärillä talviajoa varten

Öljynvaihto = kaadetaan koneeseen vanhoja Valmetin öljyjä

Savustin = letku pissapojan pumpulta pakosarjaan ja pönttö täynnä polttoöljyä


Legendaarisia Marinakuskin sanontoja:

Kyllä jää aina sen verran kestää...

Kyllä tuolla bensalla vielä pääsee...

Ei sieltä eilenkään ketään tullut...

Kyllä siitä mahtuu...

Ei se siitä hajoa...

Käy niinkuin hevonen paskantaisi järveen


Ja muista: Rakasta Morristasi niinkuin itseäsi!
(Sadomaso-style!)