Autonmaalausta Kuraperse-Racingin tapaan

Tässä uusi autonmaalauksen pikakurssimme
"Opi automaalariksi kahdessa minuutissa"

Eli lyhyt kertaus siitä kuinka meillä autojen maalaus menee aina nappiin.

1. Maalauspaikka: Jos maalaat sisätiloissa varmista että maaluspaikan lattiallla on vähintään sentin kerros pölyä ja sahanpurua. Jos maalaat ulkona varmista että maa on niin kuivaa että se pölyää ja tuuli puhaltaa lehtiä maalipinnalle. Maalauspaikan on hyvä sijaita navetan lantalan nurkalla tai teurastamon roskiksen vieressä jotta maalipintaan jää kärpäsiä vähintään 3kpl/neliömetri. Muutkin paikat joissa on runsaasti kärpäsiä kelpaavat. Katonrajassa on syytä olla pääskysenpesiä jotta välittömästi maalauksen jälkeen kattoon osuneen linnunpaskan määrä saadaan maksimoitua

2. Maali: Pohjamaalina kannattaa käyttää Bilteman pohjamaalia. Kokemusten mukaan se hylkii tehokkaasti ainakin Teknosynthiä ja spraymaaleja jolloin maalaus menee automaattisesti uusittavaksi. Varsinkin vaaleankeltainen on hyvä valinta koska se peittää mahdollisimman huonosti tumman pohjamaalin jollaisen olet luonnollisesti valinnut. Tietysti värin pitää olla aivan erilainen kuin olit suunnitellut tai sitten käytät kaatopaikalta löytämääsi maalia joka on jäätynyt jo kahtena edellisenä talvena ja lopulta joku manolo on kussut purkkiin ja paiskannut sen menemään. Luonnollisesti autosi ovitiivisteisiin ja niiden viereen on ruiskutettu runsaasti silikonia jottei maali tartu siihen kiinni ennenkuin se on hiottu pellille asti.

3. Säätila: Valitse sadekuuroja sisältävä kostea ja tuulinen päivä, silloin et voi koskaan olla varma tuleeko tuoreeseen maaliin vettä vai ei. Yleensä tulee koska et kuitenkaan maalaa sisällä tai joudut työntämään vastamaalatun auton heti ulos.

4. Välineet: Valitse halvin mahdollinen ruisku, yleensähän se on se italialainen malli joka tulee mukana siinä sarjassa jossa on puhalluspistooli ja renkaantäyttölaite. Myös alustamassaruisku käy. Paineilmaletkun pitää olla liian lyhyt jotta se varmasti jossain vaiheessa osuu juurimaalattuun auton kylkeen ja jättää mukavat jäljet. Jollei paineilmaa ole käytettävissä on ehdottomasti valittava pensselin sijaan tela. Myös spraymaali on hyvä valinta, etenkin jos maalauksen jälkeen aikoo kosketella autoa jarrunesteisillä sormilla. Kädessä kannattaa pitää mahdollisimman likaisia ja öljyisiä hanskoja jotta saat upeita koristeita tuoreeseen maaliin kun työnnät autoa paikasta x paikkaan y. Varmista samalla että matkalla on rasvamonttu ja työnnä auto kyljelleen sinne, näin saatat saada kylkeen vieläkin upeammat koristeet.

Ja nämä vinkit on sitten testattu käytännössä ja hyviksi havaittu.