Lekuri-logo
Dr. Kuraperseen vastaanottohuone

Vaivaako tyrä? Römpsöttääkö pakoputki? Omaatko viinirypälenipun kokoiset peräpukamat? Naksuuko vilkkurele? Ei hätää, kysy neuvoa Venezuelan johtavalta yleiserikoislääkäriltä ja ajoneuvoasentajalta tohtori Kuraperseeltä ja kohta vaivasi ovat tipotiessään!

Kysymys 18:
Heippa. En ole 25-vuotias hehkeä strippari amerikoista vaan olen 19-vuotias toyotan perseen haistelija. Kysymykseni kuuluisi jotenkin näin..kun ajelin vuonna 500 ekr.valmistetulla massikalla niin kesken ajon moottorista rupesi kuulumaan ulinaa joten terävänä loppina ajoin massikan ojaan katolleen jolloin pääsin korjaus asentoon. Ensimmäinen havantoni oli naapurin 8 vuotta kateissa ollut kissa joka roikkui vasemman puolen sähkölämmitteisessä ilokaasua täynnä olevassa turbo-buusterissa. Repästyäni katin pois huomasin että turbiinin kattovalon tiiviste oli vaurioitunut joten aattelin kysyä että olisikohan ladan käppärikahvan kikkelinkutkuttimen hinkkausporan jatkopätkän levitystiiviste saman asian ajava esine jolla saisin massikkani takaisin tielle..?mitä?häh? t:peräkylien ritari ässä.
p.s.virtsatiessäni on ruostetta puhistukseen varmaan sopii WD-40?

Tohtori Kuraperseen vastaus:
Massikan saat tielle helpoiten kun otat 50kg dynyä ja tunget ne massikan alle, sopivalla sijoituskohdalla ei ole väliä kun dynyä on tarpeeksi, ainakin osa massikasta putoaa tielle. Siihen en ota kantaa mille tielle ja missä maassa. Jos tulukset on unohtunu sinne kylähuoran yöpöydälle niin sytyslangan saat sytytettyä oikosulkemalla massikan akun ratakiskon pätkällä, kyllä siinä kipinöitä piisaa. Tai jos käytössäsi oli sähkönalli ja massikan patteri on tuhoutunut ulosajossa niin hinkkaa sillä kissanraadolla kupan runtelemaa kaluasi tarpeeksi ahkerasti, kyllä siitä lopulta senverran virtaa kehkeytyy että yksi nalli mossahtaa. Paska juttu jos ei virtapiuhat ole tarpeaksi pitkät. Toinen vaihtoehto on käyttää mainitsemaasi Ladan osaa tai paremmin tuohon käyttöön sopivaa Mossen sähköisen kattoluukun sulkijamoottorin relelaatikon virtajohdon suojaputken kiinnitysraudan asennuspultin kierretapin päittäisvälysmitan standardoitua holkkivastiketta varten suunniteltua kartiorullalaakerin asennustyökalun kuljetuslaatikon lukitusmekanismin varmistussokan momentintarkastuslärpätintä.
Virtsateihin suosittelisin akkuhapolla laimennettua suolahappoa johon on lisätty desi napalmia ja lisäksi kannattaa suorittaa käänteinen suolihuuhtelu putkirassilla peräaukon kautta ja lopuksi huuhdella koko suolisto raa'alla Roundupilla. Tämänjälkeen peräaukon sulkijalihaksen toiminta saattaa olla epämääräistä mutta suoritan edullisia ryppyreiän kiristyksiä oikeaan momenttiin atomikäyttöisellä ruotsalaisella Super Anal Intruder(tm) laitteella.


Kysymys 19:
Hyvä tohtori olen innokas polski fiiu harrastaja Sumiaisista kun yhtenä päivänä ajelin sivuteillä polski loikkas aivan helevetinmoihe loikan ja miun polskista repes kardaani ja vetonivelet löysty ja vaiheppikeppi junttasi ihe miun persiiseen juur kun olin siihen uuven f-16 nupin ostanna voi hyvä tohtori mittee pitääs tehrä jotta polski taas polkis ?

Tohtori Kuraperseen vastaus:
Taisi siinä anus lotkottaa mutta niinkuin edellä mainitsin niin sulkijalihaksen kiristys ei ole ongelma, oman anuksenikin olen kiristänyt niin kovaan momenttiin että paskon timantteja. Kardaanithan on perinteisesti sorvattu leppärangasta, kannattaa valita etelärinteellä kasvanut ja sianpaskalla lannoitettu leppä niin silloin se kestää vaikka nitro-turbon asennuksen ja dynamiitin käytön polttoaineena. Vetonivelistä hukkuu väljät kun valat ne betonin sisään. Kun ottaa huomioon missä vaihdekeppi vieraili niin kannattaa toimittaa se Ekokemille käsiteltäväksi, uuden kepin sorvaat helposti kotioloissa rikastetusta uraanista ja kun sujautat sen päälle kortsun ja valelet sen liukuvoiteella niin on hiukan kotoisampi olo kun tuo tapaturma uusiutuu, tämähän siis on polskin vakiovika ja se tapahtuu aina 500km ajon jälkeen.


Kysymys 20:
Kuules lekuri!
Olen 50-vuotias juoppo-irstailija-perseennuolija-maalainen Karijoelta. Voihan doping testien b-näytteet, kun olin ryyppäämässä ja naimassa 13-vuotiaita pikku lapsia, kun huomasin olleeni ajelemassa Lada 1200 seitenkakkosellani, kun vaaleanpunainen elefantti hyppäsi konepellille, kun Mattisen mäen Liisa oli menossa ostoksille Isojoen valintamyymälään. Konepelti meni ruttuun, moottori kääntyi akku levisi, ja vaihteet vaihtoivat paikkaa edestä sisälle, ja ihan uudet kaljakorit vääntyivät rikki ja kaljat valuivat ovien välistä ojaan. Ja vaaleanpunainen elefantti lähti karkuun, enkä ole saanut sitä kiinni. Tästä lähtien minua on vaivannut masennus, oksennus, kilinä päässä, päänsärky ja kuppa. Voi auttakaa hyvä tohtori pian.

Tohtori Kuraperseen vastaus:
Tilanne on aika paha! Toivottavasti se oli vaan keskikaljaa, nelosen ojaan valuttajille annan niskalaukauksen ysimillisellä veloituksetta ja kaupanpäälle saa sinappipuikon anukseen. Voin myydä maaliruiskun ja vaaleanpunaista maalia hintaan 5439mk+alv22% joten riittää kun saalistat jostain tavallisen harmaan elefantin, niitähän on joka kiven takana ja alla. Ladan konepellin voi muutenkin heittää v**tuun kun sitä konetta pitää säätää kuitenkin viiden minuutin välein. Moottorin kääntyminen ei haittaa, käännä ratti ja penkki samaan suuntaan ja anna palaa sinne minne kone vie. Vaihdeongelma on pahempi juttu mutta tuolla Mattisenmäen Liisalla on kuulemma vaihdevuodet joten lähetän sen auttamaan, se on kuulemma ovuloinnin maailmanmetsuri ja ejakuloinnin piirinmetsuri myös joten homma lienee helppo nakki. Masennukseen auttaa niskalaukaus ysimillisellä, oksennukseen niskalaukaus ysimillisellä, kilinään niskalaukaus ysimillisellä, päänsärkyyn niskalaukaus ysimillisellä ja kuppaan niskalaukaus ysimillisellä ja ympärileikkaus rälläkällä ja vielä uusintaniskalaukaus ysimillisellä pariin otteeseen niin eiköhän tauti hellitä.


Kysymys 21:
Kuules doctori.
Olen 48 vuotias haudanryöstäjä isojoelta ja kun mä olin tekemässä töitä mä join pullon ponua ja vähän sahtia päälle. Sitten mä lähdin kotia kohti ja silloin kun mä tulin kadun mutkaan mä unohdin jarruttaa ja mä ajoin isuzulla ylösalaisin ojaan ja lava jäi ojan perälle.Sen jälkeen moottorin meni konepellin läpi ja akseli lensi parikymmentä metriä metsään ja radio hajosin vielä kaupan päälle. Itseäni on vielä vaivannut muistinmenetys ja jalkojen puute. AUTA TOHTORI!!!!!!!.............?

Tohtori Kuraperseen vastaus:
Erehtymätön diagnoosini on että ärtsy jalkahiki joka on syövyttänyt jalat kokonaan. Tuohon jalkojen puutteeseen saat avun helpoimmin kun ostat minulta Fiskarsin veistokirveen ja vuolet itsellesi puujalat. Samalla voisit askarrella tusinan verran linnunpönttöjä minulle. Muistin pätkimiseen auttaa se kun jätät sahdin pois, juo pelkkää ponua senkin edestä niin maailmasi kirkastuu. ponua voit vielä lantrata jarrunesteellä, pakkasnesteellä ja Lasolilla vaikutuksen parantamiseksi. Jäikö tuo Isuzun motti ehjäksi? Voisin vaihtaa sen ruosteenraiskaamaan Polle pick-uppiini niin saisit sillä taas rahdattua lisää ruhoja kokoelmaasi ja takaan että jos tällä romulla ajat kolarin niin sinun ei tarvi huolehtia enää mistään sillä siinä on niskalaukausautomatiikka joka huolehtii siitä että kolarin sattuessa kuskinpenkin niskatukeen asennettu ysimillinen tyhjentää koko lippaansa kalloosi ja näin ollen et jää kitumaan invalidina vaan saat kunniakkaan lopun.


Kysymys 22:
HUOMENIA!!
Tilanne pimppi-corollani kanssa on kärjistynyt niin pahasti, että pari päivää sitten rällättyäni tovin huomasin pellon reunassa vielä kyntökoneen tekemän ns. hyppyrin ja latasin sitten siihen n. 90km/h,siinähän oli vieressä kivikin ja kappas kummaa, corolla-parka reuhahti JA PAHASTI! pakoputkisto jäi siihen, loota halkesi, iskarit tuli korista läpi, perästä, rungosta kokonaisuutena ja öljypohjasta puhumattakaan!! koko "auto" kertakaikkiaan reuhahti niin rajusti siinä töyssyssä että se meni tosiaan niin paskaksi kuin olla ja voi!! totta puhuen siitä ei saa enää MITÄÄN edes varaosiksi, vanteet ja kaikki ihan solmussa!! mikä neuvoksi!! saisiko siitä vielä inspiraation iskiessä ajopelin??

Tohtori Kuraperseen vastaus:
Ei siitä mitään enää saa. Lahjoita se romu minulle niin vien sen korvauksetta kaatopaikalle.
ps. Ensiviikolla myytävänä hyväkuntoinen Corolla, tarjouksia vastaanotetaan.


Kysymys 23:
Rakkahin Tohtori. Asun täälä tuulisessa porissa.Näin viime Jazzeilla Rytsölän "Lambollaan" ja hän jätti minut valoihin,kuin tikku paskaan...Yritinhän minä Wankoppasellani kampoihin pistää,mutta ei auttanut.päätin täten laittaa Eskoani vireeseen uusinta skapaa varten.Nyt löytyy turboa,ilokaasut,Iso Atlas,ym vermeet tehoja löytyy noin 500-600 kaakkia.Kaikki säästöni ja vähän muidenkin säästöjä meni autoon.Nyt minulla on sellainen propleema,kun fillaroin Helkama merkkisellä polkupyörällä pikatiellä kännissä.Törmäsin Vastaan tulevaan Kemiran Sulffidi Rekkaan jolla oli hant tiskissä eli noin 120km/h.Tästä johtuen menetin vaihdekäteni joka on tässä tapauksessa oikea.Silmissä sumenee välillä,raivo kohtaukisia, Järjetön stondis (saattaa kestää monta tuntia).Miten voin kohdata rytsölän nyt? Riittääkö Escortissa tehot? T:Marko

Tohtori Kuraperseen vastaus:
Paskempi säkä kun tunputushandu läks veke. Mutta sehän on niinkuin vierasta saisi kun vasemmalla vetelee ja siitä tuo tuntikausia kestävä stondis johtuu. Escon tehoista nyt en tiedä, saattaisivat riittääkin mutta pito ei taida riittää, tehot hukkuu savuna ilmaan. Neuvoisin tekemään kamelinpaskasta ja sittisontiaismuhennoksesta kitkaa lisäävää muhennosta ja rakentamaan takarenkaiden eteen automaattisen skeidansyöttölaitteen. Sitten kun kisa alkaa niin syöttö päälle ja tätä muhjua tulee suoraan renkaiden eteen ja pito on niin mahtava että kannattaa varoa ettei Esco keuli yli. Wheelie barsit olisivat hyvät ja ne ovatkin siviililiikenteessä suurta muotia, piparitakuu kun sellaiset laittaa autonsa perään! Taitaa vaan olla Rytsölanpoika jo niin konkurssissa että on myyny lambonsa jääautoksi ja kulkee nykyään potkulaudalla.


Kysymys 24:
Omistan Ladan "Lerban" vm-?? 1,5 kone tai jotai. Kaikki kiusaa minua, koska en omista Honda Prelude Tuning 2,0 i muovikoslaa. Ladani huiput on 140 kmh. 0-100 26 sec. Haluaisn näyttää ISOILLE pojille, että kyllä Ladallakin ehtii MIKÄ AVUKSI?! Rakkain terveisin Team Lerba

Tohtori Kuraperseen vastaus:
Vaihda uudet patterit larvantoosi niin se menee ja menee ja menee ja menee ja menee ja menee...
Mihin Duracell pupu kuoli? Se laitto patterinsa väärinpäin ja tuli ja tuli ja tuli kunnes kuoli. Höh, viikon huonoin juttu. Annetaan jänikselle peräruiske ja lobotomia.


Takaisin Tohtorin ekalle sivulle